Zelfverzekerd zijn op het podium

fase

Het is erg belangrijk om je op je gemak te voelen op het podium. Het publiek zal je beoordelen op basis van je zelfvertrouwen en de manier waarop je met jezelf omgaat op het podium. Als je een sterk zelfbeeld hebt, zul je meer ontspannen en zelfverzekerd op het podium staan. Je moet ook oefenen om ermee te vliegen als er zich problemen voordoen. Onthoud dat je toneelacties en lichaamstaal slechts 50% van de indruk die het publiek van je krijgt, beïnvloeden podiumwagen. Dat is waarom je jezelf moet concentreren op je beste zelf zijn en de beste performer zijn die je kunt zijn.

Tijdens een presentatie is een zelfverzekerde uitvoering van vitaal belang omdat het publiek zich hierdoor op de boodschap kan concentreren. Helaas is dit moeilijk te realiseren. Vaak struikelen we over woorden of missen we belangrijke punten. Of we verliezen de microfoon of de lichten in het midden van de presentatie. Om al deze ongelukken te voorkomen, oefen je om jezelf te kalmeren door diep adem te halen. Het publiek zal het verschil merken en zal meer aandacht besteden aan uw presentatie als u ontspannen en zelfverzekerd bent.

Het publiek moet zich betrokken voelen bij de voorstelling. Leer de toeschouwers indien mogelijk een nieuwe dans of choreografeer een groepsvoorstelling. Dit zal het publiek aanspreken en het meer memorabel maken. Optreden op een podium is een kans om met je publiek in contact te komen en hen een deel van je optreden te leren. Hoewel het voor sommigen leuk kan zijn, moet je er rekening mee houden dat toeschouwers achterin hier misschien niet blij mee zijn, maar het kan je helpen ze bij de show te betrekken.

Meer informatie op: https://prodium.nl/