oudergesprekken

Gesprekken met ouders – Tips voor gezonde ouder-kindrelaties

Hoewel ouders vaak on-the-fly willen praten, moet u een tijd afspreken om elkaar te ontmoeten voor dit belangrijke gesprek. Grenzen stellen is cruciaal voor de gezondheid van zowel het kind als de verzorger. Door grenzen te stellen, stelt u zowel het kind als de verzorger in staat zich te concentreren op het allerbelangrijkste: de relatie met het kind. Hieronder vindt u enkele suggesties voor effectieve oudergesprekken. Door de techniek van de complimentensandwich aan te passen, kunt u de onhandigheid van ouder-kindgesprekken voorkomen.

Bepaal de basisregels voor de datingervaringen van uw kinderen meer info op deze site. U moet hen ook de basisprincipes van elke tool uitleggen. Vooral kinderen hebben meer contact met nieuwe apps en sites dan volwassenen, dus het is handig om deze met uw kinderen te bespreken. Het gesprek kan u ook helpen om over veiligheid, privacy en beveiliging te praten. Je moet altijd respect hebben voor de ruimte en privacy van de andere ouder. Maak er bovendien een punt van om te praten over wat uw kinderen online doen en wat uw normen zijn.

De bevindingen van deze studie suggereren dat ouder-kindgesprekken over gewicht en gezondheid geassocieerd zijn met betere kindresultaten. Hoewel dit niet overtuigend is, biedt het wel belangrijke inzichten voor gezondheidswerkers die educatief materiaal ontwerpen. Door deze kennis te gebruiken om gericht advies te ontwikkelen, kunnen gewichtsgerelateerde uitkomsten voor de volgende generatie kinderen worden voorkomen. En het kan ouders helpen om nuttige gesprekken te voeren over voeding en lichamelijke activiteit. Ouders kunnen het ook nuttig vinden om hun eigen persoonlijke ervaringen en inzichten met hun kinderen te delen om hen te helpen gezonde beslissingen te nemen en hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Voor meer informatie zie: Hetsen & Visschers