Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? gelijke delen dagboek, planner en handgeschreven dagboek, bullet journal ing haalt de chaos van planning uit het chaotische dagelijkse leven en zet het om in een leuke en creatieve onderneming. Bullet Journal is een innovatieve manier van persoonlijke organisatie ontwikkeld door hedendaagse ontwerper Ryder Carroll. Het combineert de beste elementen van het traditionele schrijven van tijdschriften met de effici├źntie van computerondersteunde, 'push to'-planning.

Wat is een bulletjournal?

Er wordt vaak gezegd dat je een half uur de tijd moet nemen om alles op te schrijven wat je op een dag doet. Dit half uur wordt opgedeeld in drie delen: plannen, doen en beoordelen. Voor velen klinkt dit als een geweldig idee, maar de realiteit is dat velen van ons niet de tijd (en soms het geduld) hebben voor dat soort planning. Gelukkig kan dit proces met bullet-journals worden gestroomlijnd tot een uur of zo. Met behulp van een bullet journal kun je je dagelijkse activiteiten plannen, doelen voor jezelf stellen, ze opschrijven en aan het eind van de dag je activiteiten en doelen herzien om er zeker van te zijn dat je alles voor de week hebt gepland.

Bullet-journals zijn geïnspireerd op habit-trackers die door zakenmensen worden gebruikt. De gewoontetrackers werden gebruikt om alles bij te houden, van kilometers en verkopen tot spellingstests en aanwezigheid op het werk. Hoewel het gebruik van gewoontetrackers een geweldig idee was, omdat je heel specifieke informatie kon loggen en vergelijken met wanneer je je intervallen had, was het proces van het schrijven en bekijken van deze informatie voor analyse te tijdrovend. Vanwege de korte lengte en het gebrek aan complexiteit zijn bullet-journals erg populair geworden en zijn ze zelfs beschikbaar als online journaling-tools.

Voor meer informatie zie: http://mylovelynotebook.nl/