Makelaar

Hoe vind je een goede makelaar om een huis te verkopen?

Als u heeft besloten uw huis te verkopen, heeft u een makelaar nodig om u te helpen bij de verkoop. De makelaar is verantwoordelijk voor de online marketing van uw huis. Het verstrekken van onjuiste details over een aanbieding schrikt potentiƫle kopers af. Als u een negatieve ervaring heeft gehad met uw makelaar, kunt u een klacht indienen bij de vastgoedombudsman. Deze persoon zal klachten onderzoeken en aanbevelingen doen voor een makelaar die integer is en zich inzet voor klanttevredenheid.

Naast de rol van de makelaar bij het op de markt brengen van uw huis, kan een FSBO-verkoper ook zijn advertentie op Zillow plaatsen meer info. Een goede makelaar helpt u bepalen wat een redelijk bod is en hoeveel onderhandelingsmacht u heeft. Uw agent zal ook de marktdynamiek, prijsstelling en aanbiedingsstrategie met u bespreken. Zo krijgt u onderhandelingsruimte over uw bod en krijgt u de woning waar u altijd al van gedroomd heeft.

Bij de verkoop van uw huis moet u altijd met uw makelaar over een vergoeding onderhandelen. Over het algemeen zal een makelaar u 0,75%-3% van de totale verkoopprijs in rekening brengen. Er zijn online makelaars die een vast bedrag in rekening brengen, maar pas op dat deze tarieven exclusief btw zijn. U moet ook de kosten van verschillende makelaars vergelijken en aanbevelingen krijgen van vrienden en familie. Als je nog steeds niet zeker bent, praat dan met je vrienden en familie om aanbevelingen te krijgen over makelaars die worden vertrouwd en aanbevolen door hun collega's.

Klik op deze link: https://hoekstraenvaneck.nl/